top of page
Zinvol Geweld.JPG

Percussiegroep Zinvol Geweld: eigenzinnige slagwerkmuziek 

Percussiegroep Zinvol Geweld; een opmerkelijke naam! Geweld is zinloos, maar muzikaal 'geweld' zorgt voor positieve en zinvolle energie.  

 

In 2000 is de percussiegroep opgericht als slagwerkgroep van de toenmalige fanfare. Gedurende de jaren kreeg de percussiegroep een eigen gezicht en in 2008 deed Zinvol Geweld voor het eerst mee aan een groot concours. 

Inmiddels heeft Zinvol Geweld verschillende grote successen op concoursen op hun naam staan: zowel in 2008 als in 2012 en 2017 werden ze Limburgs Kampioen met promotie. 

Een regel uit het jurycommentaar: ‘Een groep met uitstekende kwaliteiten, goede sound, prima techniek, boeiend voor het publiek: dat is de missie. Proficiat.’ 

 

De muziek van Zinvol Geweld is een mix van klassieke muziek en moderne melodieuze percussiewerken. Zij gebruiken veel verschillende instrumenten en mengen diverse muziekstijlen… met een verrassend resultaat!

Beat it! 

Onder de naam Beat it! organiseert Percussiegroep Zinvol Geweld concerten die een ware belevenis zijn voor het publiek en de muzikanten zelf.

 

Verrassende thema’s en muzikale samenwerkingen gecombineerd met show-elementen maken deze concerten tot unieke belevenissen. De edities in 2016 en 2018 waren een groot succes! 

 

Lid worden 

Wil jij meespelen met Percussiegroep Zinvol Geweld, dan dien je lid te worden.  

 

Zo werkt het 

Leden maken muziek in de percussiegroep en ondersteunen projecten, evenementen en concerten. Leden hebben gratis toegang tot alle muziekevenementen van Muziekplein en kunnen deelnemen aan alle verenigingsactiviteiten. Leden vanaf 18 jaar hebben een stem in de verenigingsbesluiten die door de algemene ledenvergadering worden genomen.

 

Het is ook mogelijk om ondersteunend lid te worden. Mocht je geen instrument spelen, maar wel de vereniging steunen in raad en daad, dan kun je ondersteunend lid worden.

 

Dit kost het 

De jaarlijkse contributie is € 125,00

Leden maken gebruik van het uitgebreide instrumentarium van de vereniging. De jaarlijkse contributie voor ondersteunende leden is € 75,00 

 

Meer weten? Neem dan contact op met het secretariaat via het e-mailadres: secretariaat@muziekplein.eu

Logo_Zinvol Geweld_2018.png

Percussiegroep Zinvol Geweld speelt met de fantasie van het publiek

Dirigent Sjoerd Ceelen 

 

Sjoerd (1987) begon op 11-jarige leeftijd als slagwerker bij Schutterij St. Job Leuken-Weert en volgde lessen bij Jacques en Ramon Lormans. Hiernaast kreeg hij les bij de muziekschool van Weert (inmiddels RICK) van Rob Janssen en Frank Rademakers.

Na de vooropleidingen goed doorlopen te hebben startte Sjoerd in 2004 aan de Bachelor-opleiding ‘Klassiek Slagwerk’ aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, waar hij les kreeg van Arnold Marinissen, Peter de Vries, Marcel Andriessen en Frans van Grinsven. In 2009 behaalde Sjoerd zijn diploma en vervolgde met een ‘Master of Music’-opleiding bij Arnold Marinissen. Deze studie werd in 2011 met succes afgerond.

Tijdens en na zijn studie werkte Sjoerd bij diverse verenigingen en muziekscholen in Limburg en Brabant. Momenteel geeft hij les voor Muziekschool Aalst-Waalre, Centrum voor Muziek en Dans Valkenswaard en Myouthic. Daarnaast geeft hij op aanvraag diverse slagwerkworkshops voor alle leeftijden. Als dirigent is Sjoerd verbonden aan de Slagwerkgroep van Somerens Lust,  Slagwerkgroep Einighausen/Guttecoven en Percussiegroep Zinvol Geweld Neer.

 

Met de laatste twee ensembles behaalde hij de afgelopen jaren de Limburgse titel tijdens het bondsconcours. Ook was Sjoerd initiator, vormgever en arrangeur van avondvullende slagwerk shows, aangevuld met combo, blazers, koor en diverse solisten.

Naast werkzaamheden als docent en dirigent is Sjoerd nog volop actief als slagwerker bij diverse orkesten en ensembles. Als vast lid speelt hij bij Harmonie St. Joseph 1880 Weert, Percussion Ensemble Weert en Harmonie St. Michaël Thorn.

Als remplaçant speelt Sjoerd de laatste jaren regelmatig bij o.a. het Johann Strauss Orkest van André Rieu, Marinierskapel der Koninklijke Marine, Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, en Fanfarekorps Koninklijke Landmacht ‘Bereden Wapens’.

Ook over de grens wordt hij regelmatig gevraagd bij o.a. de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en de symfonieorkesten van Aachen, Bonn en Wuppertal.

bottom of page