top of page
Overload.JPG

Overload Bigband 

Clubleden uit  Leudal en daarbuiten spelen samen in Overload Bigband. De bigband staat onder leiding van Hub Boesten. 

 

Overload bestaat overwegend uit jeugdige leden. Op deze manier krijgen de leden ervaring in het spelen van allerlei stijlen binnen het bigbandgenre. Zo spelen zij niet alleen de standards, zoals stukken van Count Basie, maar brengen zij ook arrangementen van popsongs van bijvoorbeeld Bruno Mars.

Voor wie het lef heeft, is er ruimte voor improvisatie. Op deze manier kunnen de leden zich bekwamen in deze ongeschreven manier van muziek maken en hun muzikale fantasie zijn gang laten gaan.

Standaard bestaat een bigband uit vijf saxofoons, vier trompetten, 4 trombones en een ritmesectie van drums, bas, piano, gitaar en percussie.

 

Vaak wordt dit aangevuld met een zanger en/of zangeres. De bigband is een mooie aanvulling op de muziekgroepen van Muziekplein en Music Home, en geeft clubleden mogelijkheden om zich verder muzikaal te ontwikkelen. 

Hub Boesten 

 

Meer dan 40 jaar was Hub Boesten trompetdocent bij de ECI Cultuurfabriek. Hij volgde de opleiding Klassiek Trompet en Schoolmuziek aan het Conservatorium in Maastricht. Vervolgens volgde Hub de deeltijd opleiding Trompet Lichte Muziek bij Rob Bruynen in Maastricht en bij Eric Vloeimans in Rotterdam. En Hub bleef zich ontwikkelen door workshops en lessen te volgen bij o.a. Bobbie Shew en Bob Findley, twee van de beste trompettisten ter wereld! 

 

Ook als trompettist heeft Hub ruime ervaring, want hij speelt al jaren in o.a. Big Band 77 en Charlie Green Big Band. En dan is er ook nog zijn eigen kindje: Big Band Boesten. Al ruim 40 jaar geeft Hub leiding aan deze bigband en is eveneens het gezicht van deze groep.  

 

Sinds 2014 staat Hub ook voor Bigband Overload, een opleidingsorkest voor jonge muzikanten van Muziekplein. 

bottom of page