top of page

Stichting Muziekvrienden Neer 

Muziekplein kan niet zonder haar vrienden, partners en stichting Muziekvrienden Neer. Ze zijn onze steun en toeverlaat maar zeker ook onze ambassadeurs. Op deze pagina leest u wat ze allemaal doen en hoe u vriend kunt worden.

20090716_Logo_Muziekvrienden_23.jpg

Stichting Muziekvrienden Neer (SMN), opgericht in april 1993, komt voort uit Muziekvereniging Muziekplein (2009) voorheen Fanfare De Eendracht (1902) om Neerse muziek in alle verschijningsvormen, zoals orkest-, (big)band-, koor- en solistische muziek met daaraan verbonden drama en dans, in verenigingsverband te bevorderen.

SMN doet dit in samenwerking met lokale en regionale verenigingen, het basis- en cultuuronderwijs, cultuurorganisaties, de gemeente en andere overheden.  
Inwoners, bedrijven en organisaties die verenigingsmuziek na aan hun hart dragen, en met raad en daad ondersteunen, zijn als ‘muziekvriend’ opgenomen in SMN.

"Wij vinden het belangrijk om te investeren in cultuurontwikkeling en richten ons in het bijzonder op muziekeducatie in het basisonderwijs én als hobby na schooltijd. Aantoonbaar draagt muziekeducatie bij aan de creatieve ontwikkeling en brede vorming van kinderen en jongeren," aldus SMN. "Daarom werken we samen met professionals op het gebied van muziek, theater en dans in verenigingsverband. Uit en in verenigingen ontstaan pop-, klassieke, lichte, theatrale en carnavalsmuziek en theatervoorstellingen."

 

Zo ondersteund SMN bijvoorbeeld Muziekplein met:

 

  • de organisatie en financiering van grotere (theatrale) evenementen zoals "Music with Passion"

  • muzikale ontwikkeling van jongeren in Music Home

  • complexe bestuurlijke vraagstukken zoals de ontwikkeling van verenigingsstrategie,

  • verenigingsmodel en het toepassen van eigentijdse bestuursmodellen.

Vind jij verenigingsmuziek ook belangrijk en wil je helpen met raad of daad? Neem dan contact op met Stichting Muziekvrienden Neer.

Voorzitter Henk Geelen
E-mail: henk.geelen@muziekplein.eu
Telefoon: 06-30148254 

Muziekvrienden.jpg
Stichting Muziekvrienden
Lid worden Stichting
Lid worden van Muziekplein
Partners
Dank aan onze partners!
bottom of page